HTML

Néhány gondolat

A blog rólam és környezetemről akaródzik szólni. Kusza gondolatokból áll, amiket néha én sem értek, de a papír (ez esetben a képernyő) mindent elbír :)

Friss topikok

Van egy mondás, miszerint: egy olyan lakat amit minden kulcs nyit az rossz lakat, de ha van egy kulcsod, ami minden lakatot nyit akkor az jó kulcs. Erre minden nő felkapja a fejét, összeráncolja a szemöldökét és villámokat szór a szeméből, hogy "már pedig ez igazságtalanság. Miért kell egyből elítélni, ha egy kis törődésre és szeretetre vágyok."
Nézzük meg miért is van ez így!
Már az ókori görögök is tudták,... na jó, nem itt kezdődik. Még mielőtt a 20. század egyik legnagyobb találmánya - a fogamzásgátló tabletta megszületett a "nyugati világ Mekkájában" a Schering laboratóriumban (köszönjük nekik) - a nőknek háromszor is meg kellett gondolniuk, hogy kinek adják ártatlanságukat, mert ha a szíve alatt egy másik szív kezd el dobogni, akkor az a szív legalább 12-14 évig leköti minden idejét és energiáját. Miközben apuka más ember lányával szórakozik. Így ha főhősnőnk rosszul választott, akkor aztán kereshette azt a balekot, aki segít neki felnevelni a másik ember csemetéjét.
Meg aztán nőként születéstől kezdve típusfüggetlenül, meghatározott és véges számú petesejt áll rendelkezésre, amit a hölgyemény sem szívesen pazarol el az arra érdemtelenre. A férfiak meg mint a búzatábla, termelik a sok hím ivarsejtet és szórják a magokat -úgyis van még bőven- alapon. Mi erre vagyunk kódolva. Innentől kezdve egyik nőnek sincs joga természetesnek venni, ha egy férfi mellette van és megbecsüli. Ezzel nagy áldozatot hozunk.
Ellenben kedvenc játszópajtásaink áldozata a férfi iránti "bensőséges" bizalomban nyilvánul meg. Ez sem lebecsülendő.
Így születé vala a sztereotípia, amely óvá a faj fennmaradását és fejődését.
Ennyi volt a mese mára. Zárul Miki mókatára. Jó éjszakát gyerekek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dlre.blog.hu/api/trackback/id/tr294549960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása